מוסקה הוא תבשיל יווני מסורתי העשוי מחצילים ובשר טחון מתובל (בדרך כלל בשר בקר או כבש). המנה אפויה בתנור עד שהחלק העליון חום זהוב ופריך.
לרוב היא מוגשת כמנה עיקרית, מלווה בסלט יווני פשוט או לחם פריך כלשהו. מוסאקה היא מנה מנחמת ולבבית המושלמת ללילה נעים או למפגש משפחתי. עם הטעמים הנועזים והמרקמים העשירים שלה, אין פלא מדוע מוסקה היא אחת המנות האהובות ביותר במטבח היווני.
ישנן גרסאות רבות של מוסקה, כאשר כל אזור ביוון יש את הגירסה הייחודית משלו על המנה. כמה מתכונים מוסיפים תפוחי אדמה או קישואים למנה, בעוד שאחרים הופכים אותה למנה בשרית ומשתמשים בכבש או בבשר. עבור שומרי הכשרות ובאזורים מסוימים, רוטב הבשמל מוחלף ברוטב עגבניות וכך גם במתכון זה.
המצרכים:
- 3-4 חצילים
- חצי כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- מלח
- פלפל
- חצי כוס פטרוזיליה
- 1 שן שום קטוש
- 2 עגבניות קצוצות
- כוס רסק עגבניות
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה:
טגנו את הבשר עם הבצל. הוסיפו את רסק העגבניות, השום, העגבניות הקצוצות, הפטרוזיליה והוסיפו מעט מלח ופלפל. חתכו את החצילים לפרוסות בעובי של כ1 ס"מ וטגנו אותם במחבת. סדרו את מחצית החצילים על תבנית אפייה, הוסיפו את תערובת הבשר מעליה ושוב שימו את שכבת חצילים נוספת. ערבבו את הביצים עם הקמח, שפכו מעל ואפו בתנור על חום בינוני כחצי שעה והוציאו מהתנור - בתאבון!