סלט יווני נקרא ביוונית "חוריאטיקי סלאטה" שמשמעותו בעברית "סלט כפרי". את הסלט היווני נהוג לשלב עם גבינת פטה. בסלט היווני נהוג להשתמש בבצל סגול מכיוון שהוא מתקתק יותר מהבצל הלבן או הבצל הירוק.
המצרכים
- 2 עגבניות מחולקות לארבע או עגבניות שרי חצויות
- 1 מלפפון פרוס וחתוך
- חצי פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
- 2 בצל סגול חתוך לרצועות
- 200 גרם גבינת פטה או בולגרית חתוכה לריבועים
- חצי כוס זיתים שחורים
- כף שמן זית
אופן ההכנה של סלט יווני
לאחר שחתכם את הירקות, הכניסו אותם לקערה וערבבו אותם.
הוסיפו את חתיכות גבינת הפטה והזיתים השחורים.
בעת ההגשה אפשר לטפטף כמה טיפות של שמן זית.
וידיאו כיצד להכין סלט יווני
בוידיאו זה תוכלו ללמוד ולקבל שיעור בישול בהכנת הסלט היווני עם גבינת פטה