פטה היא גבינה יוונית לבנה ואחת הגבינות הפופולאריות והנצרכות ביוון. היא גם הגבינה שהכי הרבה מיוצאת מחוץ ליוון. בשנת 2005, האיחוד האירופאי הכריז כי "פטה" ייחודית כמוצר יווני מסורתי ואף אחד אחר מהאיחוד האירופי לא יכול לעשות שימוש בשם.
גבינת פטה היא גבינה מומלחת עשויה מחלב כבשים, חלב עיזים עם תערובת של שניהם. היא נמכרת בקשיות שונה בין רכה מאוד ומתפוררת אל קשיחה.
המאכל היווני הכי נפוץ בו נעשה שימוש בגבינת פטה הוא הסלט היווני.
מצרכים להכנת גבינת פטה
- 6 ליטר חלב מלא (חלב עיזים הוא הטוב ביותר)
- 1/2 כוס חומץ רגיל
- 1 כף מלח דק
אופן הכנת הגבינה
יוצקים את החלב לסיר גדול. מניחים את הסיר בכיור, ממלאים את הכיור במים חמים 3/4 במעלה דפנות הסיר. לחלופין, תוכלו להכניס את הסיר מלא החלב לסיר גדול יותר של מים חמים. מה שצריך הוא לגרום לחלב להתחמם בהדרגה - לא לשים את החלב לחימום על אש ישירה.
חממו את החלב ל-30 מעלות צלזיוס והשאירו אותו כך במשך כשעה.
מוסיפים חומץ ומערבבים בעזרת כף גדולה במשך כמה דקות עד להיווצרות גושים.
יוצקים את מה שיצא אל מסננת עם בד וקשרו את הבד בהדיקות בארבע הקצוות.
לאחר שמרבית המים מתנקזים, הוסיפו מלח. תנו לגבינה להתקשות.